Nyhetssidan!
 
2010-08-08

Information:
Denna hemsida kommer inte att uppdateras lika ofta framöver då jag har skaffat mig en blogg där det kommer att uppdateras oftare vad som händer, resultat o s v.
Länken till bloggen kommer här: http://prizors-whippets.blogspot.com

 

 
2010-06-12

SvVK/V arrangerad utställning i Tånga Hed, Vårgårda

Zorro 1:a i J/B-klass, BIR, BIS-1
Rocky oplacerad i Öppen klass

****************************************
2010-06-13

Sv Whippetklubben arrangerad utställning i Tånga Hed, Vårgårda

Zorro 2:a i J/B-klass med HP
Rocky oplacerad i Öppen klass
 
2010-05-09

SKK-arrangerad utställning i Larv, Skaraborg

Zorro 1:a J/B-klass

Rocky struken i öppenklass pga tasskada och hälta.

 
2010-01-09

SvVK/v's utställning My Dog, Svenska Mässan Göteborg

Zorro 1:a J/B-klass med CK, J/B-klass BIR samt BIS-2

Rocky struken pga tasskada och hälta.

 

 
2009-11-14

SvVK/v's utställning i Sjuntorp resulterade i:

Zorro 1:a J/B-klass med CK, J/B-klass BIR samt BIS-2

Rocky blev oplacerad i Öppenklass i konkurrensen.

 

 
2009-11-01

Det blev bara ett genomfört LC-prov på årets höstsäsong. Lagom till Norgeprovet så var Rocky under medicinering pga inflammation i en trampdyna och fick inte vara med. Zorro gjorde ett bra lopp och kom på 5:e plats och missade Certet med 0,25 poäng. Snöpligt är det :-(. Prinze placerade sig inte så bra och var dessutom halt efter omgång 2. Det visade sig dagen efter att även Zorro var skadad efter Norgeprovet. En klo var lös på en tå och smärtade mkt så helt plötsligt var det bara halta killar hemma. Ingen vidare start på höstsäsongen så att säga. Följande prov i Horn, Vallentuna och Katrineholm ställdes in pga halta whippar.

Nu är 2 av 3 hundar utan hälta. Rocky har lite diffus hälta och det kan bero på sprickor i de små sinusbenen i tårna längst ut på tassen. Vi har röntgat och gjort en massa undersökningar och inget visar egentligen någon skada förutom dessa små sprickor. Nu är även Borreliatest utfört så nu väntar vi på testresultat. Rocky får simma som träning eftersom lösspring inte är det bästa just nu. Han är jätteduktig i bassängen.

Nu ser vi i alla fall fram emot den 14 november då vi ska på utställning i Sjuntorp. Kanske kan vi få lite plåster på såren där i alla fall.

 
2009-08-16

Höstsäsongen har nu börjat igen med LC prov. Denna gång var vi upp till Karbenning strax söder om Norberg. Arrangör var Nedre Norra LC sektion.

Slutplaceringar:

Zorro, 7:e plats med 80 poäng

Prinze, 32:a plats med 77,5 poäng

Rocky - nollad pga tappad trasa i omgång 1

 
2009-07-20

Från och med idag kan Rocky ny titulera sig SVCH d v s Svensk Viltspårchampion, efter att ha klarat av sitt sista viltspår. Han fick gott betyg av domaren och full pott, d v s 42 p av 42 möjliga. Han var jätteduktig. Detsamma gällde föraren som idag var samspelt med sin hund och gör ett utmärkt jobb tillsammans!
Jag är så lycklig - Rocky du är så duktig!!!

 

Återstående LC prov som vi kommer att åka på i år:

Augusti

8 Danmark, Gilleleje, Nationellt prov (anmält alla tre) - avanmälda pga skadad hund

15-16 Nedre Norra/Bergslagen, Nationellt prov (anmält alla tre)

29-30 Stockholm, Östra/Stockholm, Nationellt prov - deltog ej pga Rockys skada

September

12-13 Norge, Trögstad, Internationellt prov

19-20 Horn, Västra, Internationellt prov - deltog ej pga skadade hundar

26-27 Katrineholm, Bråviken, Nationellt prov - deltog ej pga skadade hundar

 
2009-07-15

Nu har vi varit uppe i Flygstaden, Söderhamn och tävlat på LC prov med killarna. Husse var också med och fick starta hund för första gången någonsin på LC. Detta då Prinze och Zorro blev lottade in i samma lopp i omgång 1 och det är omöjligt att starta mer än en hund i taget när man har en Zorro i samma lopp. Hade det varit två som Prinze så hade det gått lätt som en plätt :-). Rocky hade startat tidigare under förmiddagen men tyvärr så tappade han och den andra hunden bort trasan i slutet av banan och blev därför "nollade" båda två. Det var lite surt så att säga, men både Prinze och Zorro var ju kvar i tävlingen och gjorde bra ifrån sig båda två. Bäst var Zorro med sin 19:e placering och 78,25 poäng. Prinze kom på 34:e plats med 76 poäng och det är jag mkt nöjd med. Huvudsaken är att hundarna haft kul och att de alla är hela efter ett prov. Nu är det bara att komma igen till nästa prov som då är i Danmark den 8 augusti. Det blir premiär att åka till Danmark på LC-prov så det ska bli spännande.

 
2009-06-14

Nu har vi varit uppe i Tånga Hed på utställning hela helgen. Igår lördag 13/6 var det SvVK/V som arrangerade utställningen. Domare: Jessie McLeod

Zorro ställdes i J/Bruksklass och han vann klassen med CK, BH-4 placerad samt gick vidare och blev BIS-3. Jättekul och han var såååå duktig min lilla tiger!

Rocky ställdes i Öppenklass och här fick han en "slät" 1:a och inte placerad i konkurrensen. Även Rocky var jätteduktig och lyssnade på matte.

***************

Idag söndag var det Whippetklubben som stod som arrangörer för utställningen. Domare: Åge Gjetnes

Zorro ställdes även idag i Bruksklass och han vann klassen men med en "slät" 1:a, dvs gick inte vidare.

Rocky ställdes återigen i Öppenklass. Han placerade sig på en 3:e plats utan premiering.

I det stora hela en bra helg. Vädret var väl inte det bästa på lördagen med duggregn i omgångar, det var desto bättre idag på söndagen med växlande molnighet och mer värme.

 
2009-06-02

I helgen som var - d v s Pingsthelgen så var vi på lördagen i Borlänge på LC-prov. Det var fantastiskt fint väder från en klarblå himmel - varmt och skönt. Det är vi verkligen inte bortskämda med på prov i vanliga fall.

Efter Heat 1 låg alla killarna bland de 20 bästa hundarna men mycket kan ju som sagt hända än. I omgång 2 fick Rocky tyvärr oturen att möta en aggressiv hanhund som redan i starten hade gett sig den på att han skulle ge Rocky stryk. Hunden riktade in sig på Rocky istället för på trasan vilket gjorde att Rocky sprang loppet mkt avvaktande. Jag fick skynda mig att möta honom i målgången så den aggressiva hunden inte skulle ställa till med blodvite. Detta var inget bra för Rocky varken resultatmässigt eller för hans självkänsla. Han är ju relativt färsk på detta med LC så det är bra om man kan slippa fightande hundar ute på fältet. Nu fick han en chans att rätta upp sina poäng genom ett omlopp. Han sprang bra men var väl lite trött - inte konstigt med tanke på värmen och omständigheterna. Men det var trots allt viktigt att han fick stärka sig själv efter det som hände innan så han inte blir rädd för att jaga "trasan" hädanefter.

Rocky kom på 9:e plats, Prinze på 24:e plats och Zorro på 31:a plats av 65 tävlande hundar. Jag är nöjd med killarnas resultat - de gjorde mkt bra ifrån sig.

I går, måndag fick jag resultatet på LC årsbästalistan hittills i år med de 4 prov som är gjorda. Rocky ligger faktiskt som 3:e bästa hund i Sverige just nu! Han är duktig min lilla bebis - puss, puss!

 
2009-05-24

Sammanfattning 090510-090524:

Den 12 maj åkte vi upp till Vänersborg för att försöka oss på var sitt viltspårsprov för Zorro och Rocky. Av någon anledning så ville Zorro inte vara med från början av spårningen, enligt domaren verkade han störd av något och ville inte ens börja spåra. Nu gick vi runt och peppade honom till spårslut mest för att stärka honom. Inget godkänt prov med andra ord.

Nästa hund ut var då Rocky. Han börjar spåra med utmärkt tempo och vilja. Matte manar på och "tjatar" så att Rocky tappar koncentrationen. Han spårar hela vägen till spårslut men pga mattes stress så blir inte provet godkänt. Inte bra, men samtidigt en bra lektion i hur man inte ska göra som förare på ett spårprov. Ingen utdelning för någon av pojkarna.

Söndagen den 17/5 var vi allesammans upp till Uddevalla och hälsade på Maria (Torshammarens), Sasha, Vinga och lilla Ellen. Det blev bus och lek och det uppskattades av vovvarna.

Torsdagen den 21/5 bar det iväg upp till Färgelanda för att hälsa på Monica (McTools) och tjejerna Mirre, Tea, Kelly & Kokos. Där bor även 2 grabbar Ceasar och Wille (Golden & St Bernhard). Vi gick en härlig promenad på Kroppefjäll, alla hundarna var jättetrötta efteråt. Dock fanns det lite energi kvar för lek och bus på den inhägnade tomten. Monica hade lagt var sitt blodspår för Rocky och Zorro för att lära lite mer. Monica har stor erfarenhet av blodspår och det kändes bra när hon gick som domare i spåret. Zorro ville inte ens försöka, han har nu fått någon spärr som gör att det är inte roligt alls att spåra. Däremot så gjorde Rocky mkt bra ifrån sig och klarade sitt spår galant. Efter en dag med alla tjejer så åkte vi hem, gissa om det var 3 trötta killar som kom hem :-)

Igår lördag 23/5 så fyllde Zorro 3 år. Denna dag åkte vi upp till Trollhättan och gick ett ordinarie spårprov för Rocky. Han klarade detta galant och fick ett 1:a pris. Rocky har nu klarat av 2 st spårprov med 1:a pris och har nu bara ett kvar till ett championat. Därefter åkte vi hem en sväng till mormor & morfar i Nossebro. Där blev det långpromenad i skogen med morfars hund Larry. Sedan fikade vi i solen hos mormor & morfar innan vi åkte hem igen. Det blev glass och var sitt gott tuggben till killarna för att fira 3-åringen.

Nu är det sista dagen på en härlig långledig helg. Tyvärr så är det lite grått och trist idag, men det är ju perfekt för en långpromenad i skogen frampå dagen. Just nu så ligger grabbarna och sover efter en rejäl frukost.

 
2009-05-10

Vi har nu kommit hem efter LC-provet i Bråviken igår. Matte, Zorro & Rocky åkte upp i fredags em/kväll efter jobbet till Söderköping tillsammans med Thomas & Yvonne (Torshammarens). Det tog 4,5 timmar upp. Så vi var lite möra när vi väl kom fram.

Under hela natten till lördagen så regnade det ordentligt på oss men lagom till vi skulle starta provet så höll det upp och började blåsa istället. Det var växlande väder och bra förutsättningar för hundarna att springa iom detta. Som vanligt så flöt loppen på bra när Bråvikens LC-gäng anordnar prov :-)

Resultat: Rocky placerade sig på 26:e plats av 85 hundar och Zorro kom på en 52:a plats - det är faktiskt helt ok med tanke på antalet hundar som tävlade. Inget CERT denna gång men det kan man ju inte räkna med varje gång heller även om man önskar sig det mest av allt :-) Huvudsaken är dock att hundarna är hela och nöjda efteråt.

 
2009-05-03

Vi har i helgen hälsat på Maria, Sasha och Vinga samt de små bebisarna. De hade blivit rejält stora nu när de är 7 veckor. Riktiga hajar som biter i allt med sina sylvassa små piggar till tänder. Vi var ute och promenerade och hundarna fick springa lösa och busa med varann i en jättestor fårhage alldeles i närheten där Maria och vovvar bor.

Igår lördag hälsade vi på Wildboyz-gänget. Det blev en promenad i skogen samt lite bus i hagen hemma hos familjen Olsson/Jansson.

Idag söndag har vi varit i Alingsås och gått viltspår i skogen - Rocky & Zorro. Det blev var sitt 1:a pris till killarna och domaren lovordade den lille krabaten "Rocky". Mkt energisk och duktig i spåret.

Till helgen som kommer (9-10/5) är det dags för LC-prov i Söderköping. Whipparna går på lördagen och vi åker upp på fredag em/kväll. Vi har fått sängplats i Thomas & Yvonnes stora hundbil. Nu håller vi tummarna att detta prov blir bättre arrangerat än det i Skåne förra helgen.

 
2009-04-26

Meningen var att vi igår, lördagen den 25/4 skulle tävlat på årets andra LC-prov i Skåne, Bollerup. Nu blev det inte så p g a banläggningen. Efter 2 st testkörningar på banan så kördes provet igång och direkt så började hundarna trassla in sig i linan eller springa ikapp "trasan". Detta påpekades för tävlingsledningen som inte hörsammade protesterna. Det blev en olycka med en hund som tråkigt nog skadade sig och fick åka till Malmö för veterinärvård samt en del tillbud där hundarna spring in i linan både en och flera gånger under ett och samma lopp trots att de bara sprang "singellopp". Därefter började strykningar av hundar från tävlingen. För mig var det inte ens tanke på att starta Rocky på den lagda banan, eftersom det fanns uppenbar risk för att hundarna skulle skada sig. Därefter ströks närmare 30 st whippar i rask takt. Detta gjorde dock ingen skillnad för arrangören som istadigt stod på sig att banan var ok. Det blev 25 hundar som tävlade av närmare 70 st anmälda och det säger ju en del :-(. Jag respekterar varje hundägares beslut oavsett om de strök eller fortsatte tävlingen, men efter alla protester så borde något gjorts med banan som ex en helt ny banläggning.

Inget ont som inte har något gott med sig i alla fall. Jag hade fått löfte om inmätning av mina hundar (och fler med dem) som ändå var på provet och det blev ju av i o m resan ner till Skåne. Rocky klarade sig galant då han är UNDER Max-höjd, men Zorro vet jag ju om att han är ÖVER Max-höjd - men nu så finns detta underlag på kansliet inför nästkommande internationella prov framöver.

Lena O & jag åkte från provplatsen så snart inmätningarna var klara och det var fler med oss som lämnade detta kaos-artade prov tidigt. Vi åkte kustvägen hem till Göteborg och det var en fin hemresa istället samt en kväll hemma i soffan med god mat.

 

2009-04-19

Nu har vi varit på årets första LC prov i Allared, Laholm

Det var Zorro & Rocky som var med på provet, Prinzen fick vara hemma då han haft lite otur med en sträckning i vänster bak som nu börjar ge med sig, men han kommer inte att starta på några prov ännu - vi får se vad som händer under våren med träning av Prinze osv.

 • Rocky placerade sig på 8:e plats med CERT av 75 tävlande.
 • Mossa, Rockys lillasyster placerade sig på 7:e plats med  CERT hon med, det kändes underbart roligt att bägge syskon kom bland de 10 första placeringarna och med CERT bägge två!!!
 • Zorro placerade sig på 65:e plats av 75 tävlande pga en olycka/kollission med en annan hund i omg 2, tyvärr med hälta i vänster fram som följd. Nu blir det vila från prov för Zorros del åtminstonde fram tills provet i Söderköping den 9-10/5.

 

 

2009-03-22

Nu har vi varit på utställning i Malmö, arrangör SKK Skåne

Rocky tävlade i Ukl och Zorro i B/Jkl.

 • Rocky placerade sig på 3:e plats med HP (8 st tävlande) i Ukl.
 • Zorro vann B/Jkl med en "slät" etta (3 st tävlande).
 

2009-03-16

Nu har vi varit på utställning i Enköping, arrangör SVVK/Ö.

Rocky tävlade i Ukl och Zorro i B/Jkl.

 • Rocky vann Ukl (14st tävlande) med CK. Placerade sig om BH-3 samt vann Ukl BIR. Placerade sig på BIS-4 i "stora" ringen. Otroligt duktigt av honom.
   
 • Zorro vann sin B/Jkl med en "slät" etta. (2st tävlande). Han gjorde bra ifrån sig i ringen och fick jättefin kritik.
 
2009-01-05

Nu har vi varit på utställning i 2 dagar. Först ur var My Dog, SvVK/V igår 4/1-09. Rocky var anmäld i Unghundsklass & Zorro i Bruksklass.
Resultaten blev:

 • Rocky placerade sig som 4:e bästa hane i Unghundsklass med HP (8st tävlade).
 • Zorro placerade sig 2:a bästa hane i Bruksklass (3 st tävlande).
  **************************

Idag den 5/1-09 var det utställning för VAKK (Västra Kennelklubben)
Resultaten blev:

 • Rocky placerade sig som 2:a bästa hane med HP i Unghundsklass (7st tävlande)
 • Zorro vann Bruksklass med CK (ensam i klassen)
 
 

Arkiverade nyheter

Är du intresserad av någon av killarna för avel så kontakta mig,
Lena via
mail eller telefon: 07
33-547320

Webmaster © Lena Regnault