Arkiverade Nyheter! Tillbaka <-
 
2008-11-16

Nu har vi varit på utställning iSjuntorp den 15/11, det var SvVK/V som var arrangörer. Vi var även anmälda denna dag till Avelsklass med Prinze och hans avkommor som var anmälda till utställningen (Zorro, Ferris, Vinga och Rocky) så det var ju jättekul att även få visa upp Prinze och barnen i ringen.

Resultaten blev:

Rocky vann Unghundsklassen med CK, det var 5 hanar i gruppen. Rocky gick därmed vidare till Bästa hane konkurrensen samt bästa Unghund. Rocky blev BH-4 i konkurrensen och BIM i Unghund. Jättebra!!!!

Sedan var det dags för Zorro i Bruksklass. Det var 5 hanar som tävlade mot varann. Här placerade han sig som 3:a i konkurrensen som vanns av hans bror Ferris som fick CK. Jättegrattis!!

I avelsklassen gick det också bra, vi vann med HP och jättefin kritik och gick därmed vidare till BIS-finalerna. Vi slutade som 2:a i BIS Avelsklass - det var jättekul att få varit med och visat upp Prinze och hans vackra barn.

 
2008-11-03

Nu har vi varit på utställning i Växjö i helgen som var. Det gick väl så där tycker jag men min kära syster ser det hela på ett ljusare sätt än jag så jag ska väl vara nöjd.

Resultat blev:

Rocky kom på 5:e plats, d v s Reserv av 8 st hanar i Unghundsklass. Jag hade ju siktet inställt på ett CK men det ville sig inte denna gång heller. Rocky vill inte riktigt vara med på detta med utställning det är väl ingen favoritsysselsättning precis och det är lite svårt att "peppa" honom till lite att vara en lite gladare vovve i ringen.

Zorro kom på 2:a plats av 6 st hanar i Bruksklass och det är väl i o f bra, hade väl gärna sett ett CK i utdelningen men icke sa nicke. Han föreföll liten i denna klass då det var en hel del stora välväxta hanar som visades.

Nu satsar vi på SvVK/V utställning i Sjuntorp den 15/11 istället. Där ska även Prinze få vara med, han är av SvVK/V anmäld i Avelsklass då hans avkommor i form av Rocky, Zorro, Ferris och Vinga är anmälda på utställningen. Det måste jag säga är en riktig ära att få vara med på, så även Prinzen får ställa sig i ringen denna gång.

 
2008-09-22

Rocky kom på 22:a plats av 94 startande whippets på årets sista LC prov i Ålleberg, Falköping den 20/9.

Därefter kom Zorro på en 33:e plats också det en jättebra placering med tanke på antalet startande hundar.

Sist ut var Prinze med en modig 73:e placering, också ett ganska bra resultat med tanke på hur han genomfört sina prov under 2008.

I o m detta årets sista LC prov så går Prinze i pension från tävlandet. Han ska numera ha det gott och njuta av att få vara den han är - en riktig liten lathund!

 
2008-08-31

Rocky fick CERT i Vallentuna!

Nu har vi avklarat 2 LC prov sedan Rocky fick sin licens. Igår 30/8 var vi i Vallentuna. Det var bra väder och jättebra flyt i omgång 1.

Rocky var först ut i Heat 1 och fick springa mot Cherico och gjorde ett jättesnyggt lopp med höga poäng.

Zorro var sedan på tur och sprang så där - han är så taggad innan så mkt av hans ork går åt till att ladda upp innan han kommer ut på banan.

Sist ut av mina hundar var Prinze som också gjorde ett sådär bra lopp i Heat 1.

Efter omgång 2 var det jättespännande med prisutdelningen som väntade. Vilka poäng har de, ligger Rocky fortfarande bra till osv. Sedan ropade de upp katalog nr 27 = Rocky för mätning (Cacil) men han var för hög för sin ålder. Innan 24 månaders ålder ska en hanhund inte vara högre än 49 cm. Så nästa hund ropades in för mätning. OK, nu var det spännande eftersom det måste innebära att Rocky låg bra till i resultatlistan.

Resultatet blev således: Rocky kom på 8:e plats med CERT och bästa hane faktiskt, Zorro kom på 51:a plats och Prinze på hela 68:e plats.

Grattis Rocky, du är jätteduktig!!!

 
2008-08-25

I helgen, 23/8, i Sjöbo gick det så där. Vädret var inte med oss, det regnade i stort sett hela dagen. Det strulade för arrangören med maskin och trissor samt att Lure-piloten körde dåligt och gjorde så att många hundar tappade trasan. P g a strulet så kördes bara ett Heat per ras (59 startande whippar).

Rocky var först ut och fick springa mot Divicis Andy Warhol - här körde piloten så att hundarna tappade trasan över en kulle. De hittade trasan men det blev ju ett stopp tyvärr. Så höll det på hela tiden.

Zorro var näste hund ut och fick springa mot Marias Lingon. Detta var ett lopp utan strul och jättesnyggt utfört av båda hundarna.

Prinze var sist ut och sprang mot Shira. Det var också ett lopp utan strul och det såg jättebra ut.

Resultat: Zorro på 8:e plats, Prinze på 15 plats och Rocky på 52:a plats.

Grattis Zorro!!

 

 
2008-07-24

Rocky har nu tagit sin LC licens på EM-banan i Husby, Söderköping. Jättekul, för nu kan han vara med och tävla på återstående prov under hösten som kommer.

Zorro sprang träningslopp på fredagen, även han på EM-banan.

Prinze var ju uttagen som 1:a reserv till LC EM för hanhundar i svenska landslaget. I heat 2 på lördagens tävlingar fick han springa som stödhund då en hund strukits och endast jämna lopp skulle köras. Tyvärr var detta utom tävlan, men han gjorde ett jättebra lopp trots hettan på fältet. Jättekul att "gubben" kan när han vill!

Mossa och Klara kom och hälsade på oss när vi var i Söderköping. Det var mkt roligt att få se lilla Mossa live. Har bara sett henne på bilder från deras blogg. Jättesöt är hon och otroligt lik sin far, Prinze. Mossa fick också passat på att få springa på EM-banan på ett träningslopp inför kommande LC-licens. Vi håller tummarna att hon får gjort sina lopp snart så att hon kan vara med på proven under hösten.

 
2008-06-15

Nu har vi varit på utställning i Vårgårda, Tånga Hed, Skaraborg. På lördagen var det SvVK/V som anordnade utställningen och på söndagen var det Whippetklubben.

Lördag 14/6-08: Rocky var först ut i ringen i Juniorklassen. De var fem hanar som tävlade i klassen och Rocky blev 3:a med HP. Fick jättebra kritik från domaren, se tävlingsresultatsidan.

Lördag 14/6-08: Zorro ställdes i bruksklass mot 5 hanar. Han vann klassen med CK och gick således vidare till BH-klassen samt Bästa brukshund. Han placerade sig som BH-3 i konkurrensen av 40 hanar totalt samt erhöll BIM i bästa Brukshund. Läs mer på tävlingsresultatsidan.

Vi blev bra påhejade under lördagen av Maria Nilhammer, Torshammarens, Michaela/Nota, Monica/Tea samt övriga goa glada hundkompisar som man träffat genom åren.

***********************

Söndag: 15/6-08: Rocky kom på 4:e plats med HP av totalt 5 hanar.

Söndag: 15/6-08: Zorro ställdes även denna dag i Bruksklass och de var 2 hanar som tävlade. Han vann Bruksklassen med UK samt gick vidare till BH konkurrensen. Domaren valde ut Zorro bland de 6 av 20 som han skulle titta mer på. Tyvärr blev det ingen placering denna gång. I Bästa Brukshund blev han BIM även denna dag. 

Whippetklubbens utställning känns lite annorlunda, inga röda band delas ut utan man går till konkurrens efter domarens bedömning och sedan blir man placerad. Dessutom så bjuds det på hembakat kaffebröd och kaffe i pausen mellan hane- & tikklassen. Tyvärr hade vi inte lika bra väder under söndagens utställning som lördagen, men det gick bra ändå. Alla glada funktionärer gjorde att det blev en härlig tillställning trots allt.

Matte är jättenöjd med helgens resultat - jättekul och hundarna var otroligt duktiga.

 
2008-05-11

Nu har vi varit på utställning i Larv, Skaraborg. Rocky var först ut i ringen i Juniorklassen. De var tre hanar som tävlade i klassen och Rocky blev 1:a med HP. Fick jättebra kritik från domaren, se tävlingsresultatsidan.

Zorro ställdes i bruksklass mot en hane till. Han fick en "slät" tvåa och åkte ut. Dock med fin kritik, se tävlingsresultatsidan.

Inte jättenöjd med resultatet på Zorro, men med tanke på att domaren föredrog den mer kompakta typen av whippet - typ Rocky - så var det väl ok. Det var ganska snålt med CK-utdelningen i alla klasser.

Nu väntar vi på nästa helg då det bär iväg till Borlänge och LC-prov. Det blir det sista LC-provet innan sommaröppehållet, sedan kör LC-proven igång i augusti igen. Prinze är anmäld till LC-EM i slutet av juli men det är ett tag kvar innan vi vet om vi är med eller inte då han står som andra reserv bland hanarna. Nu kommer det att bli en del rundbaneträning för "småkillarna" under sommaren för att hålla konditionen. Kanske blir det tillfälle att köra WR - men p g a avstånden till dessa banor blir det inte så ofta, rundbanan i Alingsås ligger närmare.

 
2008-04-28

Nu har Prinze gjort 2 st LC prov. Den 19 april i Norge där han kom på 17:e plats av 25 hundar. Inget jättebra resultat men matte är ganska nöjd ändå.

I helgen som var, dvs igår så avhölls prov nr 2, denna gång i Larv i LC Västras regi. Domarna avbröt tävlingen efter en regnskur som gjorde lc-fältet såphalt. Dessutom var det en del skador bland whipparna under omgång 1 så det var väl ett bra beslut. Prinze slutade på 42:a plats av totalt 80 startande. Han hade 77 poäng vilket många andra hundar hade också.

Zorro har varit sjukskriven sedan den 15 april efter att ha opererat ut glas och annat ur trampdynan på vänster framtass. Nu är stygnen tagna och bandaget borttaget. Nu är det läkning som pågår och det är ganska mycket hälta för tillfället. Så det blev varken tävling i Norge eller nu i helgen som var. Troligen ser det likadant ut inför helgens prov i Sjöbo :-( men huvudsaken är att han blir frisk igen.

Rocky fick chans att visa att han också kunde jaga trasan. Han fick tillfälle att springa 2 träningslopp under tävlingsdagen (innan regnet kom) och klarade bägge loppen galant. Jätteduktig var han!

För tillfället är det mest många men kortare promenader pga. Zorros tasskada, men cykelträning för Prinze och Rocky så de får lite utlopp för energin de har i kroppen.

 
2008-04-13

Idag har Zorro fått 1:a pris på Rörligt Öppet spår (viltspårsprov) - med bra kritik av domaren.
Även Rocky fick testa på att spåra i skogen på blod och det resulterade i ett godkänt Anlagsprov för Rocky.

Vi har tränat en del hemma i skogen men då med Frolic men det fungerade uppenbarligen bra det med. Så nu har vi tagit en del av det som ingår i SW Trippelpriset. Nu återstår att ta CK på utställning samt att få till lite träningslopp på LC så att licens kan erhållas lagom till rätt ålder i sommar.

Nu stundar snart årets första LC prov och det går av stapeln i Norge nu den 19 april. Därefter är det LC prov på hemmaplan i Nossebro-området den 26-27/4. Första helgen i maj är det dessutom LC prov i Sjöbo och där är vi också anmälda. Det blir en aktiv vår framöver med LCprov, rundbaneträning, utställningar samt många långa sköna skogspromenader.

 
2008-03-30

Liten sammanfattning av det som hänt senaste veckan...

Måndagen den 24 maj föddes lilla Rosie, hon är en tvåbent liten tjej och syster till Melvin. Båda barnen är mattes små barnbarn och matte är således farmor för 2:a gången.

De två senaste tillfällena för vår lydnadskurs har blivit inställda på grund av dåligt väder. Det är inte roligt att sitta fint och stanna kvar osv. när det är 5 minusgrader eller snöstorm runt huvudet på oss. Veckan som kommer försöker vi på nytt att få lära oss lite nyttigheter.

Idag söndag åkte vi till Essunga för att låta Rocky prova på LC - tanken var detta i alla fall, men det blev inget med det då maskinen gick sönder lagom tills dess att provloppshundarna skulle få springa. Det var även synd om några hundar som bara hade sista licensloppet kvar som nu inte fick något sista lopp.

Istället åkte vi till mormor och morfar som bor i Essunga. Där bor morfars hund Larry - den enda stora svarta hund som är ok att vara tillsammans med enligt PriZor's whippets. Det blev långpromenad i skogen med morfar och Larry. Därefter bar det iväg hemåt, men i Alingsås gjorde vi stopp. Matte tog whipparna till rundbanan i Mariedal för lite lek och bus. Där mötte Ferris matte Lena upp oss och det var väl lite konstigt att inte Ferris (brorsan) var med tyckte Zorro men gissa om det var poppis att komma ut på sandbanan. Alla tre tycker det är jättekul att springa runt i härlig sand. Rocky tyckte det var extra kul att springa med Zorro och han är faktiskt lika snabb som storebror. De sprang utan trasa 2 varv runt banan utan någon som helst peppning - men sedan var de trötta. Vi gick runt banan ytterligare en gång för att varva ner innan det var dags att åka hemåt.

Nu ligger alla tre med runda goa magar som är fyllda med kvällsmat och bara jäser - det har varit en skön dag tillsammans.

 
2008-03-17

Nu har vi varit på utställning för första gången med Rocky och för 9:e gången med Zorro. Det blev debut för Rocky i Malmö Mässhallar och det gjorde han bra. Han vann sin klass, Juniorklassen och blev bäst av 3 hanar. Det såg först ut att bli mkt hård konkurrens men de andra hundarna åkte ut med blått band direkt och kvar var Rocky. Han fick mkt fin kritik av domaren, bl a: hanhund av utmärkt typ...fin och välutvecklad kropp för åldern osv..

Zorro ställdes i Bruks-/Jaktklass och där såg konkurrensen ännu hårdare ut eftersom Åsas whippetkille Corre var med i klassen (han vann i Skogås senast) men även här delade domaren ut blå band till de övriga hanarna och kvar var Zorro som därmed vann sin klass. Zorro fick också bra kritik.

Matte är jättenöjd med de 2 förstaprisrosetter som Rocky och Zorro fick med sig hem!

 
2008-03-13

Nu har vi gått på kurs 2 ggr och instruktören är mkt imponerad av mina whippetar. Både Rocky och Zorro är mkt duktiga på det som lärs ut. De förstår snabbt vad som gäller och visar galant upp sina kunskaper för de övriga deltagarna i var sin grupp.

Rocky är mkt lättlärd bara matte har med sig gott godis så kan han göra precis vad som helst - nåja, nästan i alla fall :-)

Zorro har nu påbörjat sin 3:e kurs (valp- & agilitykurs innan) och vet vad som krävs. Men även här gäller att matte har gott godis typ Frolic :-)

 
2008-02-24

Nu är småkillarna anmälda till var sin vardagslydnadskurs med start v.10. Rocky ska gå en grundkurs så att vi lär känna varann lite bättre och Zorro ska gå en fortsättningskurs eftersom han genomfört både valpkurs och agilitykurs. Väntar även på att få komma och pröva på Rally-lydnad med dessa två killar.

 Vi har även testat på att cykelmotionera. Det får bli lite sådant nu när våren har kommit till västsverige.

 
2008-01-22

Nu har mitt kennelnamn blivit godkänt och registrerat så nu heter vi:


 

 
God fortsättning på 2008!

Så här fint sitter man och väntar på något gott när husse gör sina goda mackor. Det är tre mkt väluppfostrade pojkar som väntar på sin tur - alla får smaka på ost, skinka och leverpastej och det är kalas det i en liten whippetmage...

 
Är du intresserad av någon av killarna för avel så kontakta mig,
Lena via
mail eller telefon: 0709-873053

Webmaster © Lena Regnault